Kronärtskocka/ Cynara

Just våra kronärtskockor tycker vi nog att ni njuta av i vas bara, inget bra att äta tror vi. Ge ett diagonalt snitt med kniv och sätt i ljummet vatten så får du njuta av en otroligt vacker lila färg.

Solros/ Helianthus

Solrosen står längst om du gör ett diagonalt långt snitt, plockar bort stora, gröna blad sätter den i ljummet vatten. Är stjälken tjock/vedartad gäller varmt vatten.

Dahlia

Dahlia, vår dahlia. Ta väl hand om primadonnan och du får njuta utav en av höstens finaste primörer, tycker vi. Ett försiktigt snitt med kniv, i kallt/ljummet vatten och en skinande ren vas.

Hortensia/ Hydrangea

En av hösten riktiga darlings är ju såklart hortensia. Här gäller det att skala av ganska mycket blad, ge ett långt snitt med kniv och sätta i mycket och varmt vatten. Är stjälken mycket hård/vedartad så kör på med hett vatten. Framförallt hösthortensian brukar bli fin att torka - tänk i så fall på att inte ha den i direkt solljus, då den kan tappa lite färg.

Tistel/ Eryngium

En av Bunches storsäljare, en tålig kompis som står länge, kan dyka upp i blått och vit/grön. Ljummet vatten, diagonalt snitt och ner i rendiskad vas.

Solboll/ Craspedia

En fin gul kyss- tålig som skam och med härlig färg. ljummet vatten, snitt och i vas- finfin att torka är den också, då helst ståendes utan vatten.